|
Frenzy
|
 |
« na: Rujan 07, 2010, 03:12:26 » |
|
Dijalog oca i sina, u zagrebackom naselju Volovcica-Tata, za koga ti navijas? -Za Dinamo sine. -A je li Dinamo bolji od Hajduka? -Jeste, naravno sine. -Znaci Dinamo ima više titula, jel' da tata? -Ovaaj, pa ne bas. Hajduk ima 17, a Dinamo 16. -Ali mi smo stariji od njih, zar ne tata? -Zapravo,Hajduk su osnovanli Splitski studenti 1911, dok je Dinamo osnovala KPJ 1945. -Ali Dinamo je dao vise reprezentativaca od Hajduka, zar ne tata? -Ustvari, ne.Hajduk je dao puno vise reprezentativaca kroz povijest, a dva igra?a su mu ?ak igrala za reprezentaciju svijeta! -Ali Dinamo je dao najboljeg igraca i trenera? -Pa, Tomislav Ivic i Bernard Vukas se smatraju najvecim trenerom i igracem na ovim prostorima. -Ali Dinamo je nanio najveci poraz Hajduku od 6:1? -Da to je istina, ali oni su Dinamo pobijedili sa 0:6 i to na Maximiru. -Mislim tata da je više Hajdukovaca igralo u Partizanu i Zvezdi! -Sine samo je Beara igrao u Zvezdi dok su Glaser, Bobek, Zebec, Z.Cajkovski i B. Belin igrali u Partizanu, a Janjanin, Ivkovic, B. Cvetkovic, G.Juric, Prosinecki i Bracun u Zvezdi. -Ali vecina Hrvata ipak navija za Dinamo, zar ne tata? -Paaa, sine, po svim statistikama, za Hajduk navija oko 40% a za Dinamo 35%. -Znaci Hajduk ima više titula, stariji je klub, dao je vise reprezentativaca i vise ljudi navija za njega. Ali mi sigurno imamo ljepsi stadion, zar ne tata? -Paaa, ne. Poljud je 1980 bio jedan od najljepsih stadiona u Europi a i danas je medju ljepsima u juznoj Europi prima oko 35 000 gledalaca, dok je Maximir i sam znas kakav. -Tata a kako stojimo sa uspjesima u Evropi? -Pa sine Hajduk je igrao polufinala i cetvrtfinala kupa uefa, te cetvrtfinala lige prvaka, dok smo mi osvojili nekakav pazarski kup! -Ali ipak su nasi navijaci bolji, jel da tata? -Naravno sine, nasi BBB su najbolji. -A zašto smo se tako nazvali? -Paaa znas, nismo mi sebi dali taj naziv, vec su nas tako nazvali navijaci Hajduka. -Hmmm tata, ali zato je nasa grupa starija i poznatija, jel? -Ne bas sine, oni su najstarija navijacka grupa u Evropi i osnovani su daleke 1950 i njihovom navijanju, bakljadama i koreografijama nema premca, dok smo mi osnovani 1986 i jedva nas se skupi 1000 na tribini. -Ali nas ima vise na utakmicama, jeli tata? -Paaa ne, ove sezone Hajdukui dolazi prosjecno 20 000 ljudi na utakmice, a nama oko 2500. Dobro tatice ali zato je njihov grad puno veci pa ih zato i ima najvise! -Ma ne sine, njihov grad je 5 puta manji od naseg. -E tata tata, oni sigurno iza sebe imaju sudacku organizaciju, HNS i propagandu? -Zapravo sine, ve?ina sudaca je iz sjevernog dijela Hrv te je dobra s nasim podpredsjednikom, dok je sef HNS-a bivsi Dinamovac, a i HRT je u Zagrebu te ga vode Dinamovci! -Cekaj da vidim da li sam te razumio tata, Hajduk je stariji, dao je vise poznatih igraca i trenera, navijaci su mu stariji i bolji, ima više titula i uspjeha u Evropi, iza njih ne stoje sudci, ni HNS, ni propaganda, imaju ljepsi stadion, vise navijaca, a naziv nasih navija?a nije nas, vec su nam ga dali Hajdukovi navijaci koji su takodje i brojniji na utakmicama? -Paaaaa, tako nekako sine. - Ovaj, tata.... kupi mi Hajdukov dres ! ! !
|